Falatok

Zöldséges tócsni medvehagymás tejföllel

Extra zöldségekkel felturbózott, sütőben készíthető lepény. Remekül passzol hozzá a medvehagymás tejföl.

Zöldséges tócsni medvehagymás tejföllel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (59 értékelés, átlag: 3,08 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg krumpli, meghámozva, a reszelő nagy lukú oldalán lereszelve
  • 20 dkg cukkini, a reszelő nagy lukú oldalán lereszelve
  • 15 dkg sárgarépa, meghámozva és a reszelő nagy lukú oldalán lereszelve
  • 12 dkg káposzta, vékony csíkokra vágva
  • 7 ½ dkg medvehagyma, vékonyan felcsíkozva
  • 4 nagy tojás
  • só és frissen őrölt bors
  • 20 dkg finomliszt
  • A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 ½ dkg medvehagyma, vékonyan felcsíkozva
  • 20 dkg edami, frissen reszelve

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-es sütőlemezt.

2

Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lereszelt krumplit, cukkinit, répát és káposztát, a felaprított medvehagymát és a tojásokat. Megsózzuk, megborsozzuk, aztán hozzádolgozzuk a lisztet (a tojások nagyságától függően lehet, hogy kicsit kevesebb vagy több liszt kell).

3

A masszából evőkanállal 8 cm átmérőjű placsnikat adagolunk a sütőpapíros tepsire, és mehet is a sütőbe. Itt 15 percig sütjük, aztán kivesszük, átfordítjuk a tócsnikat, és 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Amint elkészültek, átszedjük egy tálra, és a maradék masszából ugyanígy megsütjük a többit.

4

A tálaláshoz a tejfölt összekeverjük a medvehagymával, és ezzel, valamint reszelt sajttal megszórva tálaljuk a tócsnikat.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet