Extra zöldségekkel felturbózott, sütőben készíthető lepény. Remekül passzol hozzá a medvehagymás tejföl.
Zöldséges tócsni medvehagymás tejföllel
Hozzávalók
- 30 dkg krumpli, meghámozva, a reszelő nagy lukú oldalán lereszelve
- 20 dkg cukkini, a reszelő nagy lukú oldalán lereszelve
- 15 dkg sárgarépa, meghámozva és a reszelő nagy lukú oldalán lereszelve
- 12 dkg káposzta, vékony csíkokra vágva
- 7 ½ dkg medvehagyma, vékonyan felcsíkozva
- 4 nagy tojás
- só és frissen őrölt bors
- 20 dkg finomliszt
A tálaláshoz:
- 2 dl tejföl
- 2 ½ dkg medvehagyma, vékonyan felcsíkozva
- 20 dkg edami, frissen reszelve
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és sütőpapírral kibélelünk egy 30x40 cm-es sütőlemezt.
Egy nagy keverőtálban összekeverjük a lereszelt krumplit, cukkinit, répát és káposztát, a felaprított medvehagymát és a tojásokat. Megsózzuk, megborsozzuk, aztán hozzádolgozzuk a lisztet (a tojások nagyságától függően lehet, hogy kicsit kevesebb vagy több liszt kell).
A masszából evőkanállal 8 cm átmérőjű placsnikat adagolunk a sütőpapíros tepsire, és mehet is a sütőbe. Itt 15 percig sütjük, aztán kivesszük, átfordítjuk a tócsnikat, és 5 percre visszatoljuk a sütőbe. Amint elkészültek, átszedjük egy tálra, és a maradék masszából ugyanígy megsütjük a többit.
A tálaláshoz a tejfölt összekeverjük a medvehagymával, és ezzel, valamint reszelt sajttal megszórva tálaljuk a tócsnikat.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.