Falatok

Kurkumás-citromos karfiolropogós

Egy szefárd zsidó étel, a culupidia frita con limon könnyedebb verziója.

Kurkumás-citromos karfiolropogós

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 értékelés, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol, rózsáira szedve
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja és a citrom gerezdekre vágva
  • 1 kávéskanál őrölt kurkuma
  • 1 kávéskanál Cayenne-bors
  • 1 kávéskanál só
  • 3 tojás
  • frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:

  • 1 kis csokor friss petrezselyem vagy snidling, apróra vágva

Elkészítés

1

Egy nagy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, beleszórjuk a karfiolrózsákat, és kb. 5 percig főzzük. Szűrőkanállal konyhai papírtörlőre szedjük, és hagyjuk teljesen megszáradni.

2

Egy nagy, zárható műanyag zacskóban összerázzuk a lisztet a citromhéjjal, a fűszerekkel és a sóval. A tojásokat enyhén felverjük egy közepes tálban. A kihűlt karfiolrózsákat a lisztes zacskóba tesszük, lezárva alaposan összerázzuk, hogy minél jobban bevonja őket a keverék.

3

Egy szűrő segítségével lerázzuk róluk a felesleget, és a tojásba szórjuk őket, ha kell, több adagban. Alaposan megmártjuk, lecsepegtetjük, és visszatesszük a lisztes zacskóba egy újabb alaposan rázás erejéig. Tányérra szedve a hűtőbe tesszük a rózsákat felhasználásig.

4

Előmelegítjük az olajat 180 fokra. A karfiolrózsákat 2-3 adagban, néha megforgatva ½-1 perc alatt ropogósra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, leszárítjuk, és a petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva, a citromgerezdekkel körítve tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet