Pikáns virslitekercs
Hozzávalók
- 1 csomag 27 dkg-os készen vett, friss leveles tészta
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 15 dkg savanyú káposzta, kinyomkodva és apróra vágva
- 15 dkg szeletelt füstölt sajt
- 1 kis piros kaliforniai paprika, vékonyan felcsíkozva
- 12 db 8 cm hosszú koktélvirsli
A kenéshez:
- 1 tojás
- ½ evőkanál köménymag
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt fektetünk egy 30×40 cm-es tepsibe. Kiterítjük magunk elé a leveles tésztát, és 12 db 10×8 cm-es téglalapra vágjuk.
2
Mindegyiket megkenjük kevés mustárral, majd elosztjuk rajtuk a káposztát. Keresztben a közepükre fektetünk 1-1 sajtszeletbe tekert koktélvirslit és néhány csík paprikát.
3
A virslis tésztákat szorosan feltekerjük, és a tepsire sorakoztatjuk. Lekenjük tojással, megszórjuk köménymaggal, és 20 perc alatt megsütjük őket.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.