Falatok

Füstös padlizsánkrém

A padlizsán parázson szerzett füstösségét jótékonyan erősíti némi tahini és szezámolaj. Ha esetleg maradt sült fokhagymánk, azt is keverjük nyugodtan bele. Isteni falatoznivaló egy kevés meleg pitával.

Füstös padlizsánkrém

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 4,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 3 közepes padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma, megmosva, héjastul
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 1 ág friss rozmaring, levelei apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
  • 2 evőkanál tahini
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • néhány csepp frissen facsart citromlé
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • kevés olaj
  • A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés

1

A padlizsánokat megszurkáljuk, vékonyan megolajozzuk. A vöröshagymát vékonyan megolajozzuk, aztán egyenként két réteg alufóliába csomagoljuk mindet. Amikor a parázs fehéren izzik, a zöldségeket óvatosan közvetlenül a parázsra fektetjük. Néha megforgatva addig sütjük, amíg megpuhulnak, a külsejük kicsit meg is ég. Ehhez a hagymának kb. 15, a padlizsánnak kb. 20 perc kell. Leemeljük őket a parázsról, és hagyjuk teljesen kihűlni.

2

A padlizsánokat félbevágjuk, belsejüket egy késes betétű robotgépbe kanalazzuk. A vöröshagymákat meghámozzuk, a gyökérrészt levágjuk, a sült hagyma belsejét pedig a padlizsánhúshoz adjuk. A zöldségeket a robotgépben krémesre pürésítjük, majd belekeverjük az összes többi hozzávalót. Végül sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor megcsorgathatjuk kevés extraszűz olívaolajjal. Jól lezárt edényben 3 napig eltartható.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet