Egy könnyű finomság a délszaki lazaság jegyében. Használhatunk bármilyen zöldségkombinációt, nem kell a grill mellett állni, vághatjuk akármekkora darabokra a megsült zöldségeket, mégis biztos, hogy mindenkinek ízleni fog a végeredmény.
Katalán zöldségsaláta
Hozzávalók
- 1 közepes padlizsán
- 1-2 kaliforniai paprika
- 2 fej vöröshagyma, megmosva, héjastul
- 4 közepes paradicsom
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 1 kávéskanál őrölt füstölt pirospaprika
- 1 nagy csokor friss petrezselyem, levelei apróra vágva
- néhány csepp sherry- vagy almaecet
- só és frissen őrölt bors
A sütéshez:
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés
A zöldségeket egy nagy keverőtálban kézzel megforgatjuk 1 evőkanál olajban, aztán egyenként alufóliába csavarjuk őket. Készre süthetnénk forró parázson is, de még kényelmesebb, ha vastag, meleg hamuréteg gyengébb hőjét használjuk. Így, a grillt lefedve, akár másnap reggelig is maradhatnak a meleg környezetben.
A zöldségeket kicsomagoljuk. A padlizsán héját lehúzzuk, a paprika héját lehúzzuk, és kiemeljük a magházát. A hagymát meghámozzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, magját kikanalazzuk. Mindegyik zöldséget nagyobb darabokra vágjuk, és egy keverőtálba szórjuk. Meglocsoljuk az extraszűz olívaolajjal, meghintjük a pirospaprikával, rászórjuk a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Alaposan átkeverjük, majd az ecettel megcsepegtetve tálaljuk.
Megjegyzés
4adag lesz belőle.