Egyéb

Katalán zöldségsaláta

Egy könnyű finomság a délszaki lazaság jegyében. Használhatunk bármilyen zöldség­kombinációt, nem kell a grill mellett állni, vághatjuk akármekkora darabokra a megsült zöldségeket, mégis biztos, hogy mindenkinek ízleni fog a végeredmény.

Katalán zöldségsaláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 közepes padlizsán
  • 1-2 kaliforniai paprika
  • 2 fej vöröshagyma, megmosva, héjastul
  • 4 közepes paradicsom
  • 1 dl extraszűz olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt füstölt pirospaprika
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem, levelei apróra vágva
  • néhány csepp sherry- vagy almaecet
  • só és frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés

1

A zöldségeket egy nagy keverőtálban kézzel megforgatjuk 1 evőkanál olajban, aztán egyenként alufóliába csavarjuk őket. Készre süthetnénk forró parázson is, de még kényelmesebb, ha vastag, meleg hamuréteg gyengébb hőjét használjuk. Így, a grillt lefedve, akár másnap reggelig is maradhatnak a meleg környezetben.

2

A zöldségeket kicsomagoljuk. A padlizsán héját lehúzzuk, a paprika héját lehúzzuk, és kiemeljük a magházát. A hagymát meghámozzuk, a paradicsom héját lehúzzuk, magját kikanalazzuk. Mindegyik zöldséget nagyobb darabokra vágjuk, és egy keverőtálba szórjuk. Meglocsoljuk az extraszűz olívaolajjal, meghintjük a pirospaprikával, rászórjuk a petrezselymet, sózzuk és borsozzuk. Alaposan átkeverjük, majd az ecettel megcsepegtetve tálaljuk.

Megjegyzés

4adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet