Szempillantás alatt megvan, és főzni sem kell, cserébe előre elkészíthető. Van ennél ideálisabb vendégváró fogás?
Joghurtos uborkakrémleves
Hozzávalók
- 12 fürtös uborka (kb. 1,2 kg összesen), meghámozva és nagyobb darabokra vágva
- 2 dl zöldségalaplé vagy víz
- 4 szál újhagyma, fehér szárrésze karikákra vágva
- 1 csokor friss kapor, levelei lecsipkedve
- 1 csokor friss petrezselyem, levelei lecsipkedve
- 2 kávéskanál frissen facsart citromlé
- 6 dl görög joghurt
- só
A tálaláshoz:
- néhány friss kaporlevél
- esetleg néhány görögdinnyekocka, 1×1 cm-esre vágva
Elkészítés
1
Egy turmixgépben simára pürésítjük az uborkát az alaplével vagy a vízzel, a hagymával, a zöldfűszerekkel és a citromlével. Aztán egy nagy keverőtálban vagy egy legalább 2 literes kancsóban elkeverjük a görög joghurttal, és sózzuk.
2
A levest 6 db 3 dl-es, csavaros tetejű üvegbe töltjük, és legalább 1 órára (legfeljebb 1 napra) a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Kaporlevéllel és görögdinnyekockával a tetején, hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.