Görögdinnye és feta nyári alap-ízkombináció, amit ebben az egyszerű salátában sok-sok menta tesz még frissebbé.
Uborka és görögdinnye saláta fetával
Hozzávalók
- ½ kisebb görögdinnye, meghámozva és 2×2 cm-es kockákra vágva
- 3 fürtös uborka, meghámozva és 0,5 cm vastag szeletekre vágva
- 3 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 2 evőkanál vörösborecet
- 20 dkg előre kockázott fűszeres, feta jellegű sajt, lecsepegtetve
- 1 nagy csokor friss menta, levelei lecsipkedve és csíkokra vágva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A hozzávalókat egy nagy keverőtálban alaposan összeforgatjuk, sózzuk és borsozzuk, majd lefedve a hűtőbe tesszük tálalásig, hogy kicsit összeérjenek az ízek.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.