Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízei. Viszont fontos, hogy lágy rizsecetet használjunk hozzá.
Kínai marinált uborkasaláta
Hozzávalók
- 1½ kg fürtös uborka, meghámozva és vékony szeletekre vágva
- 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál cukor
- 5 evőkanál szezámmag
- 1 dl rizsecet
- 10 szál friss kapor, levelei apróra vágva
- 1 teáskanál chilipehely
Elkészítés
1
Egy jól záródó műanyag dobozban elkeverjük az uborka- és a vöröshagymaszeleteket a sóval és a cukorral.
2
Egy kis serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, és közepes lángon, gyakran megkeverve 1-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzákeverjük a hagymás uborkához.
3
Felöntjük a rizsecettel, hozzászórjuk a kaprot és a chilit, majd az egészet alaposan összekeverjük. Lezárjuk a dobozt, és a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer óvatosan átkeverjük.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.