Egyéb

Kínai marinált uborkasaláta

Minél tovább áll, annál jobban össze­érnek az ízei. Viszont fontos, hogy lágy rizsecetet használjunk hozzá.

Kínai marinált uborkasaláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1½ kg fürtös uborka, meghámozva és vékony szeletekre vágva
  • 1 fej vöröshagyma, vékony szeletekre vágva
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál szezámmag
  • 1 dl rizsecet
  • 10 szál friss kapor, levelei apróra vágva
  • 1 teáskanál chilipehely

Elkészítés

1

Egy jól záródó műanyag dobozban elkeverjük az uborka- és a vöröshagymaszeleteket a sóval és a cukorral.

2

Egy kis serpenyőbe szórjuk a szezámmagot, és közepes lángon, gyakran megkeverve 1-2 perc alatt aranybarnára pirítjuk, majd hozzákeverjük a hagymás uborkához.

3

Felöntjük a rizsecettel, hozzászórjuk a kaprot és a chilit, majd az egészet alaposan összekeverjük. Lezárjuk a dobozt, és a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt még egyszer óvatosan átkeverjük.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet