Egyéb

Grillezettparadicsom-salsa

Arról szól majd, hogy mekkora különbséget jelent a serpenyős szósz, ahol a hőmérséklet sosem megy 100 fok fölé, és a sütő 250 fokja: más reakciók tudnak létrejönni, emiatt más lesz a végeredmény íze is.

Grillezettparadicsom-salsa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 közepes paradicsom, negyedekbe vágva
  • 1 nagy fej vöröshagyma, nyolc cikkbe vágva
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 friss piros chilipaprika, száruk levágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál méz
  • 1 evőkanál frissen facsart zöldcitromlé
  • ½ kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kis csokor friss koriander, levelei lecsipkedve

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt grillfunkciós üzemmódban 220 fokra, és alufóliával kibélelünk egy 30×40 cm-es tepsit.

2

Az első 6 hozzávalót egy nagy tálban óvatosan összekeverjük, majd egyenletes rétegben a tepsibe terítjük. A sütőbe tolva felemeljük a hőmérsékletet 250 fokra, 10–15 perc alatt megsütjük a zöldségeket úgy, hogy félidőben egyszer átforgatjuk, majd miután elkészült, néhány percig hűlni hagyjuk.

3

A sült zöldségeket egy késes betétű robotgépbe szórjuk és enyhén darabosra turmixoljuk. A keverékhez adjuk a mézet, a zöldcitromlevet, a köményt és a koriandert, majd addig járatjuk a gépet, amíg egynemű szószt kapunk. Néhány órára, de akár 2-3 napra is eltesszük lezárt üvegben a hűtőbe. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízei.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet