Egyéb/ Újdonság

Forralt bor fűszerkeverék

Ha ajándékba adjuk, szükségünk lesz még 10 db 5×5 cm-es szatén- vagy tüllzsákra. Vagy függesszük fel a fenyőfára a zsákocskákban, mókás díszként és mámoros illatot áraszt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 10 fahéjrúd
  • 2 szerecsendió
  • 1 marék szegfűszeg
  • 10 csillagánizs
  • 20 zöld kardamom

Elkészítés

1

Előkészítjük a fűszereket. A húsklopfoló sima felével nagyobb darabokra ütjük a fahéjrudakat, és

2

10 részre osztjuk. Ezután megtörjük a szerecsendiókat is, és szintén 10 részre osztjuk. A kardamomszemeket pedig éppen csak megroppantjuk.

3

Ha magunknak spájzolunk be belőle, alaposan összekeverjük az egészet s légmentesen záródó üvegbe töltjük.

4

Amennyiben ajándéknak szánjuk vagy a fára akasztjuk, zsákocskákba teszünk 1-1 rész darabolt fahéjat, tört szerecsendiót, 1 csipet szegfűszeget, 1 csillagánizst és 2 megroppantott kardamomot, majd lezárjuk és szalaggal a fára kötjük a fűszeres zsákokat.

5

A boron kívül puncsot vagy teát is ízesíthetünk velük.

Megjegyzés

10 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet