Ha ajándékba adjuk, szükségünk lesz még 10 db 5×5 cm-es szatén- vagy tüllzsákra. Vagy függesszük fel a fenyőfára a zsákocskákban, mókás díszként és mámoros illatot áraszt.
Hozzávalók
- 10 fahéjrúd
- 2 szerecsendió
- 1 marék szegfűszeg
- 10 csillagánizs
- 20 zöld kardamom
Elkészítés
Előkészítjük a fűszereket. A húsklopfoló sima felével nagyobb darabokra ütjük a fahéjrudakat, és
10 részre osztjuk. Ezután megtörjük a szerecsendiókat is, és szintén 10 részre osztjuk. A kardamomszemeket pedig éppen csak megroppantjuk.
Ha magunknak spájzolunk be belőle, alaposan összekeverjük az egészet s légmentesen záródó üvegbe töltjük.
Amennyiben ajándéknak szánjuk vagy a fára akasztjuk, zsákocskákba teszünk 1-1 rész darabolt fahéjat, tört szerecsendiót, 1 csipet szegfűszeget, 1 csillagánizst és 2 megroppantott kardamomot, majd lezárjuk és szalaggal a fára kötjük a fűszeres zsákokat.
A boron kívül puncsot vagy teát is ízesíthetünk velük.
Megjegyzés
10 adag lesz belőle.