A karácsonyfadísz befejezéséhez szükségünk lesz még hosszú varrótűre vagy horgolótűre, valamint 1,5 méter hosszú, 3 mm széles szaténszalagra vagy vékony díszítőzsinórra.
Pattogatottkukorica-labdák
Hozzávalók
- 10 dkg natúr pattogatott kukorica (vagy 1 zacskó mikrohullámú sütőben elkészített pattogatott kukorica)
- 15 dkg rózsaszín pillecukor
- 2½ dkg vaj + 1 evőkanál a formázáshoz
Elkészítés
Egy nagy méretű fémtálba szórjuk a pillecukrot, hozzákanalazunk 21 dkg vajat, majd lefedve, néha átkeverve, gőz fölött összeolvasztjuk őket. Akkor jó, ha a keverék állaga a rágógumiéra emlékeztet.
Ezalatt magunk mellé készítjük a formázáshoz a maradék 1 evőkanál vajat és kiterítünk egy sütőpapírt.
Amikor a pillecukor és a vaj már összeolvadt, leemeljük a gőzről a tálat, beleöntjük a pattogatott kukoricát, és fakanállal, gyors mozdulatokkal alaposan összekeverjük az egészet, majd kicsit hűlni hagyjuk.
Ahogy a keverék langyossá válik, a formázáshoz vékonyan megvajazzuk a kezünket, és maroknyi mennyiségekből kb. 6 cm átmérőjű gömböket készítünk úgy, hogy gyúrás-gömbölyítés közben kicsit tömörítjük is a pillecukros kukoricát. A kész gömböket aztán a sütőpapírra sorakoztatjuk, és teljesen kihűtjük.
Megjegyzés
Kb. 6 db lesz belőle.