A karácsonyfadísz elkészítéséhez szükségünk lesz még egy nagy lyukú tűre és egy 40 cm hosszú, keskeny szaténszalagra.
Gumicukor-fenyőfa
Hozzávalók
- 1 gumicukorhenger (pl. Fini Roller)
- 5 cm gumicukorrúd (pl. Haribo Balla Balla Sticks)
Elkészítés
A gumicukorhengert kitekerjük, és a csíkot kisimítva magunk elé készítjük. Ebből hajtogatjuk majd a fenyőfaágakat. A gumicukorrudat 5 mm-es darabokra vágjuk. Ezekből lesz a fenyőfa törzse.
A szaténszalagot félbehajtjuk, és mindkét végét befűzzük a tűbe. Áthúzzuk a tűn a szalagot úgy, hogy a szalagból csak pár centi, épphogy csak egy hurok maradjon a tűben.
Ezután átszúrjuk a gumicukorcsíkot a közepén, az egyik végétől kb. 2,5cm-re. Ráhúzzuk a szalagra úgy, hogy a szaténhurokba belehelyezünk egy rudacskát.
Felfűzünk egy újabb rudacskát, majd átszúrjuk a gumicukorcsíkot kb. 5 cm-re az első tűzéstől.
Így folytatjuk a fűzést tovább váltakozva úgy, hogy egyre kisebb fordulókat hagyunk a gumicukorcsíkon. Így alakul ki a fenyőfaforma.
Amikor elfogy a gumicukorcsík, leszedjük a szaténszalagról a tűt, és finoman csomót kötünk a fenyőfa tetejére meg a szaténszalag végeire.
Megjegyzés
1 db lesz belőle.