Egyéb

Puffasztott rizses-karamellás aszteroidák

A karácsonyfadísz befejezéséhez szükségünk lesz még hosszú varrótűre vagy horgolótűre és 2-2 méter arany és ezüst díszítőzsinórra.

Puffasztott rizses-karamellás aszteroidák

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 40 dkg csokoládés karamella, nagyobb darabokra vágva
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg natúr puffasztott rizs
  • arany és ezüst cukorgyöngy

Elkészítés

1

Egy nagy méretű fémtálba szórjuk a csokis karamellát, majd néha átkeverve, gőz fölött sűrű krémmé olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, és tovább kevergetve összeolvasztjuk őket.

2

Leemeljük a gőzről a tálat, beleöntjük a puffasztott rizst, és fakanállal alaposan összekeverjük az egészet, majd kicsit hűlni hagyjuk. Ahogy a keverék langyossá válik, a kezünkkel óvatosan gyúrni kezdjük, arra törekedve, hogy a csoki minél inkább bevonja a rizsszemeket. Végül a csokis masszából rudat formázunk, és 16 részre osztva, egyenként gombócokká gömbölyítjük.

3

A még langyos-ragacsos rizsszemek közé arany és ezüst cukorgyöngyöket nyomkodunk, majd sütőpapírra sorakoztatva teljesen kihűtjük őket.

Megjegyzés

16 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet