A karácsonyfadísz befejezéséhez szükségünk lesz még hosszú varrótűre vagy horgolótűre és 2-2 méter arany és ezüst díszítőzsinórra.
Puffasztott rizses-karamellás aszteroidák
Hozzávalók
- 40 dkg csokoládés karamella, nagyobb darabokra vágva
- 4 dkg vaj
- 4 dkg natúr puffasztott rizs
- arany és ezüst cukorgyöngy
Elkészítés
Egy nagy méretű fémtálba szórjuk a csokis karamellát, majd néha átkeverve, gőz fölött sűrű krémmé olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a vajat, és tovább kevergetve összeolvasztjuk őket.
Leemeljük a gőzről a tálat, beleöntjük a puffasztott rizst, és fakanállal alaposan összekeverjük az egészet, majd kicsit hűlni hagyjuk. Ahogy a keverék langyossá válik, a kezünkkel óvatosan gyúrni kezdjük, arra törekedve, hogy a csoki minél inkább bevonja a rizsszemeket. Végül a csokis masszából rudat formázunk, és 16 részre osztva, egyenként gombócokká gömbölyítjük.
A még langyos-ragacsos rizsszemek közé arany és ezüst cukorgyöngyöket nyomkodunk, majd sütőpapírra sorakoztatva teljesen kihűtjük őket.
Megjegyzés
16 db lesz belőle.