Egyéb

Füge citromos-vaníliás szirupban

Az elkészült befőtt pazar kecskesajthoz, kéksajtokhoz, joghurthoz!

Füge citromos-vaníliás szirupban

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 értékelés, átlag: 3,69 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 evőkanál citromlé
  • 50 dkg cukor
  • 1 kg érett füge, félbevágva
  • 1 vaníliarúd
  • ½ bio citrom, karikákra vágva
  • 4 evőkanál rum

Elkészítés

1

Sűrű sziruppá főzünk 5 dl vizet a citromlével és a cukorral kb. 20 perc alatt. Beletesszük a félbevágott fügét, ízesítjük a vaníliarúd kikapart magjaival és a vaníliarúddal, valamint a citromkarikákkal, és a forrástól számított 5-6 percig főzzük.

2

A fügéket és a citromkarikákat szűrőkanállal tisztára mosott üvegekbe rakosgatjuk (ehhez a mennyiséghez 2 db 4 dl-es üveg szükséges). A visszamaradt levet újra felforraljuk, és a fügére öntjük.

3

A befőttek tetejére 1-1 evőkanál rumot csorgatunk, majd az üvegeket csavaros tetővel lezárjuk, és száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés

8 dl lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet