Ehhez a tipikus tex-mex mártogatnivalóhoz ropogós tortillachips és jéghideg Coronita sör illik. De csak akkor lesz a harsányzöld, üdén csípős avokádókrém igazán finom, ha puha zöldségből készül. Ezért a szupermarketekben vett kőkemény, éretlen avokádókat tegyük 2 napra papírzacskóba, és csak ez után a házilagos utóérlelés után turmixoljuk össze.
Guacamole
Hozzávalók
- 2 puha avokádó
- ½ fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 friss, piros chilipaprika
- 1 zöldcitrom
- 1 dl tejszín
- 2 maréknyi friss korianderzöld levél
- só
A mártogatáshoz:
- tortillachips
Elkészítés
Minden hozzávalót beledobálunk a turmixgépbe: az avokádó meghámozva és darabokra vágva kerül bele, a megpucolt vöröshagyma gerezdekre szeletelve, a fokhagyma pépesre reszelve, a kimagozott chilipiarikák pedig vékony forgácsokra aprítva. Beleszűrjük a zöldcitrom levét, ráöntjük a krémes tejszínt, beleollózzuk a korianderzöldet és megnyomjuk a gombot.
Néha leállítjuk, és segítünk kicsit a gépnek egy fakanállal, mert akkor könnyebben keveri pépesre a világoszöld színével ártatlannak tűnő, de a méregerős chilipaprikák miatt izmos mártást.
Amikor kész, megsózzuk, és tálkába kanalazzuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.