Egyéb

Brokkolis-aszalt paradicsomos szendvics

Kimaradt a reggeli a nagy rohanásban? Ejnye, helyrehozzuk a hibát: ez a szendvics pompás elsősegély, mert a brokkolikrém egyáltalán nem fűízű benne, hanem parmezános, és ehhez remekül passzol az aszalt paradicsom húsossága. A brokkolicsíra sem fájóan reformkosztos, inkább borsos jellegű és ropogós karakterű.

Brokkolis-aszalt paradicsomos szendvics

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 12 dkg megtisztított brokkoli
  • 2 dkg parmezán
  • 4 szem (2 dkg) olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom
  • 3 evőkanál felaprított, friss petrezselyem
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 szelet (2×28 g) rozskenyér
  • 1½ dkg brokkolicsíra

Elkészítés

1

A brokkolit gőz fölött megpároljuk. A parmezánt megreszeljük. Az aszalt paradicsomot vékonyan felcsíkozzuk.

2

A brokkolit, a parmezánt, a petrezselymet és 2-3 evőkanálnyit a brokkoli párolóvizéből botmixerrel összepürésítünk. A pürét sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az aszalt paradicsomot. Másnapig a hűtőben tartjuk.

3

Reggel az egyik kenyérszeletet vastagon megkenjük a brokkolipürével, rányomkodjuk a brokkolicsírát, majd lefedjük a másik kenyérrel.

Megjegyzés

1 adag lesz belőle. (1 adag: 283 kcal)

Talán ez is érdekelhet