Kimaradt a reggeli a nagy rohanásban? Ejnye, helyrehozzuk a hibát: ez a szendvics pompás elsősegély, mert a brokkolikrém egyáltalán nem fűízű benne, hanem parmezános, és ehhez remekül passzol az aszalt paradicsom húsossága. A brokkolicsíra sem fájóan reformkosztos, inkább borsos jellegű és ropogós karakterű.
Brokkolis-aszalt paradicsomos szendvics
Hozzávalók
- 12 dkg megtisztított brokkoli
- 2 dkg parmezán
- 4 szem (2 dkg) olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom
- 3 evőkanál felaprított, friss petrezselyem
- só és frissen őrölt bors
- 2 szelet (2×28 g) rozskenyér
- 1½ dkg brokkolicsíra
Elkészítés
A brokkolit gőz fölött megpároljuk. A parmezánt megreszeljük. Az aszalt paradicsomot vékonyan felcsíkozzuk.
A brokkolit, a parmezánt, a petrezselymet és 2-3 evőkanálnyit a brokkoli párolóvizéből botmixerrel összepürésítünk. A pürét sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük az aszalt paradicsomot. Másnapig a hűtőben tartjuk.
Reggel az egyik kenyérszeletet vastagon megkenjük a brokkolipürével, rányomkodjuk a brokkolicsírát, majd lefedjük a másik kenyérrel.
Megjegyzés
1 adag lesz belőle. (1 adag: 283 kcal)