Egyéb/ Újdonság

Fűszeres, almás bólé

A puncsok az angolszász konyha szerves részét képezik 1675 óta. A punch szó maga Indiából származik, jelentése: öt. A név utal az összetevők számára, ami azonban nem az italfajták, hanem a típusok száma: párlat, víz vagy tej, citrusok, cukor és gyümölcsök. A punch bowle, azaz a puncsostál a németeknél egyszerű bowle néven terjedt el, bár ezek az italok inkább hidegek, fűszeresek, borral, habzóborral vagy pezsgővel, illetve gyümölcsökkel készülnek. Innen ismerjük mi is a bólét idestova kétszáz éve.

Fűszeres, almás bólé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 dl 100%-os almalé
  • 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 dl vaníliaszirup
  • 1 citrom leve
  • 1 piros chili kimagozva, karikákra vágva
  • diónyi friss gyömbér, meghámozva és lereszelve
  • 3 dl száraz pezsgő
  • A díszítéshez:

  • alma és hámozottgyömbér-szeletkék

Elkészítés

1

A vaníliás cukrot oldjuk fel az almalében. Egy nagy tálba öntsük össze az összes hozzávalót a pezsgő kivételével, majd jól keverjük át.

2

Tálalás előtt legalább 1 órán át tartsuk a hűtőben, és a pohárba töltés előtt öntsük hozzá a pezsgőt. Longdrinkes pohárban kínáljuk.

Megjegyzés

2 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet