A punch az egyik legnépszerűbb ünnepi frissítő, minden újévi parti alfája és ómegája. A siker garantált az alkoholmentes verzióval is.
Budapest punch
Hozzávalók
- 2 marék aszalt szilva
- 20 dkg nagy szemű aranymazsola
- 6 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 teáskanál barna cukor
- 2 dl száraz vörösbor
- 1 narancs, karikákra vágva
- 4 dl Zwack Unicum szilva
- 2 dl bourbon whisky
- 1 dl sötét csokilikőr
- 2 dl 100%-os almalé
A díszítéshez:
- fahéjrúd
- cukrozott ribizli
Elkészítés
1
Az első 5 hozzávalót főzzük össze a vörösborban, hagyjuk kihűlni, majd öntsük bóléstálba. (A szegfűszeget tartsuk pici fűszereszacskóban, hogy a főzés után ki tudjuk emelni.)
2
A többi hozzávalót egyenesen tegyük a tálba. Alaposan keverjük össze, és hűtsük le.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.