Kecskesajtos töltött gomba
Hozzávalók
- 18 db csiperkegomba (kb. 6 cm átmérőjű fejek)
A töltelékhez:
- 5 dkg szikkadt tepertős pogácsa, morzsásra darálva
- 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
- 20 dkg natúr kecskesajtkrém
- 1 teáskanál morzsolt zsálya
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.
2
A gombákból eltávolítjuk a tönkjüket, most nincs szükségünk rá, majd a gombafejeket megtisztítjuk, és a tepsire sorakoztatjuk. (A tönköket fagyasszuk le. Más alkalommal alaplevet főzhetünk belőle gombaleveshez, -mártáshoz vagy gombás rizottóhoz.)
3
A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk, minimálisan sózzuk és erőteljesen borsozzuk. Megtöltjük vele a gombafejeket egy kiskanál segítségével.
4
A töltött gombákat 15–20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.