Falatok/ Újdonság

Kecskesajtos töltött gomba


Kecskesajtos töltött gomba

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (20 értékelés, átlag: 3,25 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 18 db csiperkegomba (kb. 6 cm átmérőjű fejek)
  • A töltelékhez:

  • 5 dkg szikkadt tepertős pogácsa, morzsásra darálva
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 20 dkg natúr kecskesajtkrém
  • 1 teáskanál morzsolt zsálya
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 30×40 cm-es tepsibe.

2

A gombákból eltávolítjuk a tönkjüket, most nincs szükségünk rá, majd a gombafejeket megtisztítjuk, és a tepsire sorakoztatjuk. (A tönköket fagyasszuk le. Más alkalommal alaplevet főzhetünk belőle gombaleveshez, -mártáshoz vagy gombás rizottóhoz.)

3

A töltelék hozzávalóit jól összedolgozzuk, minimálisan sózzuk és erőteljesen borsozzuk. Megtöltjük vele a gombafejeket egy kiskanál segítségével.

4

A töltött gombákat 15–20 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet