Főételek/ Újdonság

Grillezett, szójaszószos csirke

Ez az a pác, amelytől magasabb kasztba lép át a csirkemell amúgy, valljuk be, eléggé semleges ízű húsa. A szójaszósz és a sherry ugyanis belemászik a rostokba és a husi ettől omlóssá, szinte olvataggá válik. És hogy mennyi csirkemell is kell? Én általában egy emberre fél csirkemellfilét számítok, de azért minden négy vendégre még egy pluszdarabot is belerakok a kosaramba. Inkább legyen több, mint kevesebb, mert nincs annál kegyetlenebb, mint amikor a felcsigázott ízlelőbimbók kielégítetlenül maradnak.

Grillezett, szójaszószos csirke

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 6 csirkemellfilé
  • 1 pohárnyi szójaszósz
  • 2 pohárnyi száraz sherry

Elkészítés

1

A filék megmossuk és konyhai papírtörlőn megszárítgatjuk.

2

Utána mindegyik csirkemellfilét hosszában elfelezzük, majd a feleket is félbevágjuk hosszában. Aztán a 24 negyed mellet belerakjuk egy szélesebb műanyag dobozba, és mivel a szójaszósz roppant sós, a húst egyáltalán nem sózzuk meg.

3

Összekotyvasztjuk a páclevet. Ehhez először előveszünk egy kancsót meg két egyforma poharat, aztán az egyik pohárba jöhet a szójaszósz, a másikba meg a sherry. Beleöntjük mindkettőt a kancsóba és töltünk még hozzájuk egy további pohár száraz sherryt. A kancsóból locsoljuk meg a műanyag dobozba pakolt csirkemellet. Ha nem lepné el teljesen a páclé, akkor készítünk egy újabb adagot egyharmadnyi szójaszósz és kétharmadnyi sherry keverékéből.

4

Lefedjük a dobozt, és 1-2 napra berakjuk a hűtőbe. Ha eszünkbe jut, akkor néha forgassuk meg a szójaszószos sherryben pácolódó husikat.

5

Oldalanként kb. 6-6 perc alatt sülnek meg a bepácolt csirkemellnegyedek az olajozott grillrácson.

Megjegyzés

8 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet