Bolondítsuk meg a hagyományos fasírtot egy kis gyümölccsel. Ritkán használjuk a mandarin héját, pedig nagyon különleges az íze, nem is hasonlít a narancséhoz. A kínai ötfűszer-keverék pedig teljesen feldobja ezt a harapnivalót.
Mandarinos fasírtnyárs
Hozzávalók
A fasírthoz:
- 20 dkg darált sertéscomb
- 20 dkg darált marhacomb
- 1 mandarin
- 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- 1 teáskanál só
- késhegynyi szódabikarbóna
A mártogatóhoz:
- 1 dl szójaszósz
- 1 pici friss piros chilipaprika, karikákra vágva
- 3 evőkanál méz
A sütéshez:
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés
Vízbe áztatunk 8 bambuszpálcikát. A mandarin héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, félretesszük.
A kétféle darált húst elkeverjük a mandarin reszelt héjával, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kínai ötfűszer-keverékkel, a sóval és a szódabikarbónával.
A masszát enyhén nedves kézzel 8 egyforma részre osztjuk, és egy-egy bambuszpálcikára nyomogatjuk a húst.
Megforrósítjuk az olajat egy 28 cm-es serpenyőben, és mindkét oldalukon megsütjük benne a fasírtnyársakat, oldalanként kb. 6 perc alatt.
A mártogatóhoz a szójaszószt elkeverjük a felkarikázott chilivel, a mandarin kifacsart levével és a mézzel. Ezt a szószt kínáljuk a megsült nyársak mellé.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.