Falatok

Mandarinos fasírtnyárs

Bolondítsuk meg a hagyományos fasírtot egy kis gyümölccsel. Ritkán használjuk a mandarin héját, pedig nagyon különleges az íze, nem is hasonlít a narancséhoz. A kínai ötfűszer-keverék pedig teljesen feldobja ezt a harapnivalót.

Mandarinos fasírtnyárs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A fasírthoz:

  • 20 dkg darált sertéscomb
  • 20 dkg darált marhacomb
  • 1 mandarin
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
  • 1 teáskanál só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • A mártogatóhoz:

  • 1 dl szójaszósz
  • 1 pici friss piros chilipaprika, karikákra vágva
  • 3 evőkanál méz
  • A sütéshez:

  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

1

Vízbe áztatunk 8 bambuszpálcikát. A mandarin héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, félretesszük.

2

A kétféle darált húst elkeverjük a mandarin reszelt héjával, az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a kínai ötfűszer-keverékkel, a sóval és a szódabikarbónával.

3

A masszát enyhén nedves kézzel 8 egyforma részre osztjuk, és egy-egy bambuszpálcikára nyomogatjuk a húst.

4

Megforrósítjuk az olajat egy 28 cm-es serpenyőben, és mindkét oldalukon megsütjük benne a fasírtnyársakat, oldalanként kb. 6 perc alatt.

5

A mártogatóhoz a szójaszószt elkeverjük a felkarikázott chilivel, a mandarin kifacsart levével és a mézzel. Ezt a szószt kínáljuk a megsült nyársak mellé.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet