Falatok

Gluténmentes lángos

Mivel a gluténmentes tészta ragadósabb és könnyebben szakad, mint a búzalisztes, érdemes belőle kisebb, inkább tenyérnyi méretű lángosokat sütni. A masszát nagyobb adagban is bekeverhetjük, 4-5 napig simán elvan a hűtőben.

Gluténmentes lángos

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (26 értékelés, átlag: 3,88 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg gluténmentes kenyér¬liszt (pl. Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék)
  • 1½ teáskanál szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 1 dl tej
  • 2 dl kefir
  • 1 tojás
  • A sütéshez:

  • napraforgóolaj

Elkészítés

1

A lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót összekeverjük egy tálban.

2

Hozzáadjuk a tejet, a kefirt és a tojást, majd jól elkeverjük. A masszát lefedjük, és 15 percig pihentetjük (vagy felhasználásig a hűtőbe tesszük).

3

A sütéshez kb. kétujjnyi vastagon olajat forrósítunk egy serpenyőben. Magunk elé készítünk egy nagy tányért és egy tálkában egy kevés olajat.

4

Kiolajozzuk a tányért, aztán a lángostésztából olajos kézzel kiveszünk egy marék¬nyit, és a tányérra tesszük. Olajos kézzel kihúzogatjuk-lapítjuk, amíg kb. 15 cm átmérőjű lesz. Ekkor beletesszük a forró olajba, ahol oldalanként 2 perc alatt arany¬barnára sütjük. A kész lángost papírtörlőre szedjük, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

kb. 10 kisebb lángos lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet