A megmaradt bejgliből szuper sütemény alapanyagot készíthetünk. Csak vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, fektessük tálcára, és szellős, hűvös helyen, sütőpapírral letakarva 2-3 nap alatt szárítsuk meg. Végül morzsoljuk el. Kész is a bejglimorzsánk. Ha teljesen kiszáradt, töltsük üvegbe, tetejét kössük le sütőpapírral, és tároljuk hűvös helyen. Kb. 6 hétig áll el.
Gyors bejglitorta
Hozzávalók
- 4 tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál puha vaj
- 2 dl meleg tej
- 1 csipet só
- 20 dkg diós bejglimorzsa (lásd a bevezetőben)
A forma előkészítéséhez:
- kevés vaj
- kevés zsemlemorzsa
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és alaposan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát.
A tojássárgájákat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vajjal, ezután hozzákeverjük a tejet, a sót és a diós bejglimorzsát is.
A tésztát az előkészített formába kanalazzuk, és a forró sütőbe tolva kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.