Édességek

Gyors bejglitorta

A megmaradt bejgliből szuper sütemény alapanyagot készíthetünk. Csak vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, fektessük tálcára, és szellős, hűvös helyen, sütőpapírral letakarva 2-3 nap alatt szárítsuk meg. Végül morzsoljuk el. Kész is a bejglimorzsánk. Ha teljesen kiszáradt, töltsük üvegbe, tetejét kössük le sütőpapírral, és tároljuk hűvös helyen. Kb. 6 hétig áll el.

Gyors bejglitorta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 tojássárgája
  • 3 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál puha vaj
  • 2 dl meleg tej
  • 1 csipet só
  • 20 dkg diós bejglimorzsa (lásd a bevezetőben)
  • A forma előkészítéséhez:

  • kevés vaj
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és alaposan kivajazunk, zsemlemorzsával meghintünk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát.

2

A tojássárgájákat kézi robotgéppel habosra keverjük a porcukorral és a vajjal, ezután hozzákeverjük a tejet, a sót és a diós bejglimorzsát is.

3

A tésztát az előkészített formába kanalazzuk, és a forró sütőbe tolva kb. 30 perc alatt készre sütjük.

4

Porcukorral meghintve és lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet