Borhabos torta
Hozzávalók
- 1 db 24 cm-es készen vett piskótakarika
A krémhez:
- 2 ½ dl maradék borleves
- ½ csomag vaníliás puding
- ½ evőkanál zselatinpor
- 1 dl víz
- 2 dl tejszín
- 10 dkg porcukor
- 7 ½ dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs
Az öntözősziruphoz:
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál víz
A tálaláshoz:
- porcukor
Elkészítés
A maradék borlevest simára keverjük a pudingporral, és a szokásosnál kicsit sűrűbb pudingot főzünk belőle. A zselatint takaréklángon kevergetve összelangyosítjuk a vízben, és kézi robotgéppel elvegyítjük a langyos borkrémben. Kicsit még járatjuk a gépet, hogy a zselatinos borkrém mielőbb tökéletesen kihűljön, és ha ez megtörtént, fakanállal hozzáforgatjuk a tejszín és a porcukor felvert habját, meg az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt.
Egy kis edényben az öntözősziruphoz összekeverjük a cukrot a vízzel és magunk mellé készítjük.
Összeállítjuk a desszertet: kettévágjuk a piskótakarikát, majd az egyiket beletesszük egy vékonyan kiolajozott, folpakkal kibélelt tortaformába. Rálocsoljuk az öntözőszirup felét, és beletöltjük a krémet. A másik piskótát is meglocsoljuk a sziruppal, és locsolt oldalával lefelé rátesszük a töltelékre. A tortát a kilógó folpakkal becsomagoljuk, és legalább 6 órán át kidermesztjük a hűtőben. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.
Megjegyzés
4–6 adag lesz belőle.