Édességek

Borhabos torta


Borhabos torta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 db 24 cm-es készen vett piskótakarika
  • A krémhez:

  • 2 ½ dl maradék borleves
  • ½ csomag vaníliás puding
  • ½ evőkanál zselatinpor
  • 1 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 7 ½ dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs
  • Az öntözősziruphoz:

  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • A tálaláshoz:

  • porcukor

Elkészítés

1

A maradék borlevest simára keverjük a pudingporral, és a szokásosnál kicsit sűrűbb pudingot főzünk belőle. A zselatint takaréklángon kevergetve összelangyosítjuk a vízben, és kézi robotgéppel elvegyítjük a langyos borkrémben. Kicsit még járatjuk a gépet, hogy a zselatinos borkrém mielőbb tökéletesen kihűljön, és ha ez megtörtént, fakanállal hozzáforgatjuk a tejszín és a porcukor felvert habját, meg az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt.

2

Egy kis edényben az öntözősziruphoz összekeverjük a cukrot a vízzel és magunk mellé készítjük.

3

Összeállítjuk a desszertet: kettévágjuk a piskótakarikát, majd az egyiket beletesszük egy vékonyan kiolajozott, folpakkal kibélelt tortaformába. Rálocsoljuk az öntözőszirup felét, és beletöltjük a krémet. A másik piskótát is meglocsoljuk a sziruppal, és locsolt oldalával lefelé rátesszük a töltelékre. A tortát a kilógó folpakkal becsomagoljuk, és legalább 6 órán át kidermesztjük a hűtőben. Tálaláskor porcukorral hintjük meg a tetejét.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet