Több mint százéves recept. A háziasszonyok mindig is azért szerették, mert egyszerű és kiadós. 2 hétig tartható el.
Budai sütemény
Hozzávalók
- 4 tojás
- 40 dkg cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg mandula, durvára törve
- 20 dkg mazsola
A tepsi előkészítéséhez:
- kevés vaj és finomliszt
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 140 fokra, majd kivajazunk, kilisztezünk egy 30×40 cm-es tepsit.
2
A tojásokat a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal robotgéppel fehéredésig keverjük. Fakanállal beledolgozzuk a lisztet, majd a mandulát és a mazsolát.
3
A tésztát belesimítjuk a tepsibe, és 1½ óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt, 10×2 cm-es szeletekre vágjuk, és jól záró¬dó fémdobozban, hűvös helyen tároljuk.
Megjegyzés
60 db lesz belőle.