Édességek

Budai sütemény

Több mint százéves recept. A háziasszonyok mindig is azért szerették, mert egyszerű és kiadós. 2 hétig tartható el.

Budai sütemény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (52 értékelés, átlag: 3,60 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg mandula, durvára törve
  • 20 dkg mazsola
  • A tepsi előkészítéséhez:

  • kevés vaj és finomliszt

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 140 fokra, majd kivajazunk, kilisztezünk egy 30×40 cm-es tepsit.

2

A tojásokat a cukorral, a fahéjjal és a citromhéjjal robotgéppel fehéredésig keverjük. Fakanállal beledolgozzuk a lisztet, majd a mandulát és a mazsolát.

3

A tésztát belesimítjuk a tepsibe, és 1½ óra alatt megsütjük. Amikor kihűlt, 10×2 cm-es szeletekre vágjuk, és jól záró¬dó fémdobozban, hűvös helyen tároljuk.

Megjegyzés

60 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet