Édességek

Dulce de leche

Ez a karamellizált tejkrém az argentin édességek kedvelt eleme. Sűrű, halvány aranyszínű és ízre olyan, mintha a régi, lengyel Boci karamellát nyalakodnánk krém formájában.

Dulce de leche

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 értékelés, átlag: 3,48 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 3 tubus cukrozott, sűrített tej

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Az összes sűrített tejet egy kis, sekélyebb jénai tálba nyomjuk, és a jénait beletesszük egy akkora nagy tepsibe, hogy bőven elférjen benne.

2

Amint a sütő eléri a megfelelő hőfokot, vizet forralunk, és a tepsiben várakozó jénai köré öntjük úgy, hogy annak a feléig érjen.

3

A tepsit és a jénait gyorsan letakarjuk alufóliával, majd az egészet óvatosan betoljuk a forró sütőbe. Kb. 2 óra alatt, 30 percenként átkeverve, a sűrített tejből nagyon sűrű, aranybarna színű karamellkrém lesz. Ha kell, közben pótoljuk a jénai körül a forró vizet.

4

A jénait kiemeljük a vizes tepsiből, és a karamellizált tejkrémet hagyjuk kihűlni. Ezután átkanalazzuk egy tiszta, csavaros tetejű üvegbe, és felcímkézzük.

Megjegyzés

Kb. 50 dkg lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet