Ez a karamellizált tejkrém az argentin édességek kedvelt eleme. Sűrű, halvány aranyszínű és ízre olyan, mintha a régi, lengyel Boci karamellát nyalakodnánk krém formájában.
Dulce de leche
Hozzávalók
- 3 tubus cukrozott, sűrített tej
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Az összes sűrített tejet egy kis, sekélyebb jénai tálba nyomjuk, és a jénait beletesszük egy akkora nagy tepsibe, hogy bőven elférjen benne.
Amint a sütő eléri a megfelelő hőfokot, vizet forralunk, és a tepsiben várakozó jénai köré öntjük úgy, hogy annak a feléig érjen.
A tepsit és a jénait gyorsan letakarjuk alufóliával, majd az egészet óvatosan betoljuk a forró sütőbe. Kb. 2 óra alatt, 30 percenként átkeverve, a sűrített tejből nagyon sűrű, aranybarna színű karamellkrém lesz. Ha kell, közben pótoljuk a jénai körül a forró vizet.
A jénait kiemeljük a vizes tepsiből, és a karamellizált tejkrémet hagyjuk kihűlni. Ezután átkanalazzuk egy tiszta, csavaros tetejű üvegbe, és felcímkézzük.
Megjegyzés
Kb. 50 dkg lesz belőle.