Édességek

Fehér csokoládés-meggyes sajttorta

Fehér csokoládés-meggyes sajttorta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű keksz, morzsásra darálva
  • 10 dkg vaj, folyósra olvasztva
  • A töltelékhez:

  • 25 dkg meggy, kimagozva
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 75 dkg mascarpone
  • 15 dkg cukor
  • ½ vaníliarúd
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 tojás
  • a forma kikenéséhez vaj

Elkészítés

1

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 4 cm magas, kerek sütőformát.

2

A kekszet és a vajat összekeverjük. Egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tortaformába úgy, hogy a széleire is jusson belőle. Elosztjuk rajta a meggyszemeket.

3

Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd kis adagokban, robotgéppel hozzákeverjük a mascarponét, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a keményítőt. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, aztán a masszát rákanalazzuk a meggy tetejére, és mehet a sütőbe 1 órára. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet