Fehér csokoládés-meggyes sajttorta
Hozzávalók
A tésztához:
- 20 dkg teljes kiőrlésű keksz, morzsásra darálva
- 10 dkg vaj, folyósra olvasztva
A töltelékhez:
- 25 dkg meggy, kimagozva
- 20 dkg fehér csokoládé
- 75 dkg mascarpone
- 15 dkg cukor
- ½ vaníliarúd
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 3 tojás
- a forma kikenéséhez vaj
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 4 cm magas, kerek sütőformát.
2
A kekszet és a vajat összekeverjük. Egyenletes vastagságban belenyomkodjuk a tortaformába úgy, hogy a széleire is jusson belőle. Elosztjuk rajta a meggyszemeket.
3
Gőz fölött megolvasztjuk a fehér csokoládét, majd kis adagokban, robotgéppel hozzákeverjük a mascarponét, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a keményítőt. Egyesével hozzákeverjük a tojásokat, aztán a masszát rákanalazzuk a meggy tetejére, és mehet a sütőbe 1 órára. Hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.