Levesek

Mentás zöldborsókrémleves

Gyors tavaszi étel, mely elkészül 25 perc alatt.

Mentás zöldborsókrémleves

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 értékelés, átlag: 3,69 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál apróra vágott friss menta
  • 2 dl habtejszín
  • 1 l tej
  • késhegynyi frissen őrölt szerecsendió
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A zöldborsót megpároljuk 2 evőkanál vajon, picit sózzuk. A menta felét a zöldborsóra szórjuk.

2

Felöntjük a borsót a tejszínnel és a tejjel, fűszerezzük szerecsendióval és borssal, majd felforraljuk. Botmixerrel pépesítjük, utána leszűrjük. A maradék vajat megolvasztjuk és barnára pirítjuk.

3

A levest tányérokba merjük, rákanalazzuk a barnított vajat, végül megszórjuk a félretett mentával.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet