Kánikulában tökéletes választás az andalúz paradicsomleves.
Gazpacho
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 szikkadt zsemle, darabokra tépkedve
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 2 evőkanál borecet
- 3 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg érett paradicsom, kimagozva és felkockázva
- 1 közepes kígyóuborka, megpucolva
- 5 dl 100%-os paradicsomlé
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
A hagymát felaprítjuk, és 2 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.
2
Az aprított hagymát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben összepépesítjük.
3
A levest sózzuk-borsozzuk. Tálalásnál megszórjuk a félretett hagymával.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.