A nyers diéta kötelező darabja a saláta. Ebben a változatban minden zöldség nagyon apróra van vágva vagy gyalulva, és ízüket a rengeteg aszalt gyümölcs emeli ki.
Vegyes saláta aszalt gyümölcsökkel
Hozzávalók
- 1 szál sárgarépa
- 1 darab zeller, kb. akkora, mint a sárgarépa
- 1 darab karfiol, szintén sárgarépányi mennyiség
- 1 közepes cékla
- ½ póréhagyma
- 1 evőkanál mazsola
- 1 evőkanál aszalt meggy
- 1 evőkanál aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál szezámmag
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
Az összes zöldséget megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a pórét pedig vékonyan felkarikázzuk. Összeforgatjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk.
2
Az aszalt gyümölcsöket nagyon apróra vágjuk, majd meglocsoljuk az olívaolajjal és az ecettel, megszórjuk a szezámmaggal.
3
Végül az egészet összekeverjük, és ha szükséges, még utánafűszerezzük.
Megjegyzés
2 nagy adag lesz belőle.