Előételek

Epres saláta brie sajttal és zöld borssal

Édes és erős, lágy és roppanós harmóniája. Maga a tavasz, néhány falatban.


Epres saláta brie sajttal és zöld borssal

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 szem csillagánizs
  • 1 kisebb darab fahéj
  • 3-4 szem fekete bors
  • 20 dkg eper
  • 20 dkg érett brie sajt, felkockázva
  • 1 kisebb fej római saláta, fellaskázva
  • Az öntethez:

  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:

  • 2 evőkanál zöld bors, lecsepegtetve

Elkészítés

1

A cukrot és a fűszereket egy kis serpenyőben kevergetve összeforraljuk 2 dl vízzel, majd langyosra hűtjük.

2

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, és felöntjük a cukorsziruppal. Lefedve 30 percig állni hagyjuk.

3

Amikor az epret már átjárták a fűszeres szirup ízei, leszűrjük, és kiszedjük belőle a fűszereket.

4

A salátaleveleket és a sajtdarabokat összekeverjük, aztán óvatosan hozzáforgatjuk az epret.

5

Az öntet hozzávalóit kézi habverővel össze­habarjuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk vele a salátát. A legvégén meghintjük a zöldbors-szemekkel.

Megjegyzés

2 nagy adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet