Édes és erős, lágy és roppanós harmóniája. Maga a tavasz, néhány falatban.
Epres saláta brie sajttal és zöld borssal
Hozzávalók
- 2 evőkanál cukor
- 1 szem csillagánizs
- 1 kisebb darab fahéj
- 3-4 szem fekete bors
- 20 dkg eper
- 20 dkg érett brie sajt, felkockázva
- 1 kisebb fej római saláta, fellaskázva
Az öntethez:
- 2 evőkanál balzsamecet
- 4 evőkanál extraszűz olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
A tálaláshoz:
- 2 evőkanál zöld bors, lecsepegtetve
Elkészítés
A cukrot és a fűszereket egy kis serpenyőben kevergetve összeforraljuk 2 dl vízzel, majd langyosra hűtjük.
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, félbevágjuk, és felöntjük a cukorsziruppal. Lefedve 30 percig állni hagyjuk.
Amikor az epret már átjárták a fűszeres szirup ízei, leszűrjük, és kiszedjük belőle a fűszereket.
A salátaleveleket és a sajtdarabokat összekeverjük, aztán óvatosan hozzáforgatjuk az epret.
Az öntet hozzávalóit kézi habverővel összehabarjuk, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk vele a salátát. A legvégén meghintjük a zöldbors-szemekkel.
Megjegyzés
2 nagy adag lesz belőle.