Előételek

Farfalle citromos gombával

Egy pohár fröccsel könnyű nyári étel.

Farfalle citromos gombával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (21 értékelés, átlag: 3,52 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg farfalle
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg apró szemű gomba, megtisztítva és félbevágva
  • 1 citrom leve és héja
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 10 dkg parmezán, frissen reszelve
  • 1-1 csokor petrezselyem és friss bazsalikom, felaprítva
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük.

2

Az olajat felforrósítjuk, és a gombát nagy lángon, kevergetve lepirítjuk rajta 5 perc alatt. Közben sózzuk-borsozzuk.

3

A pirított gombát összemelegítjük a többi hozzávalóval.

4

A tésztát leszűrjük, és hozzáforgatjuk a citromos gombához.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet