Előételek/ Újdonság

Zöldséges lepény

Ránézésre és aztán megkóstolva sem mondaná senki, milyen kevés munka van vele. Hál’ isten, egyre jobb minőségű friss leveles tésztákat kapni. És mikor lenne érdemesebb használni őket, mint nyáron, amikor a legnehezebb házilag készíteni?

Zöldséges lepény

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (119 értékelés, átlag: 3,77 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 csomag friss leveles tészta
  • 1 közepes cukkini, hajszálvékony szeletekre vágva
  • 1 kisebb padlizsán, hajszálvékony szeletekre vágva
  • 1 paradicsom, hajszálvékony szeletekre vágva
  • ½ fej lila hagyma, hajszálvékony szeletekre vágva
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • késhegynyi frissen reszelt szerecsendió
  • 1 ág friss rozmaring, levelei apróra vágva
  • 3 dkg frissen reszelt parmezán
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A leveles tésztát papírostul egy 30×40 cm-es tepsibe simítjuk. Egy kés fokával kb. 2 cm széles keretet rajzolunk a tésztába, ügyelve arra, hogy lehetőleg ne vágjuk teljesen át. A kereten belüli részt sűrűn megszurkáljuk egy villával.

2

A zöldségszeleteket vegyesen, egyenletes rétegben elrendezzük a tésztán. A felületüket óvatosan megkenjük olajjal.

3

Egy kis keverőpohárban enyhén felverjük a tojásokat a tejszínnel, kevés reszelt szerecsendióval és az apróra vágott rozmaringgal ízesítjük, majd óvatosan szétöntjük a zöldségrétegen úgy, hogy a kereten belül maradjon a keverék. A zöldséglepényt egyenletesen megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük a reszelt parmezánnal.

4

Az előmelegített sütőben 20–25 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

6 előételnyi adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet