Levesek

Gesztenyekrémleves sonkachipsszel és szárzeller-„kaviárral”

Modoros neve ellenére egy pofonegyszerűen elkészíthető leves, amely valahogy mégis több, mint amit a hozzávalók listájából sejteni lehetne. Egyszerre krémes, mégsem telítő, viszont a hidegben annál jobban eső kanalaznivaló. A zellerszárat, még ha nehézkes is apró kockákra vágni, ne hagyják ki belőle, mert a frissessége nagyon jól illik a gesztenyéhez.

Gesztenyekrémleves sonkachipsszel és szárzeller-„kaviárral”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 szárzeller, meghámozva és vékony szeletekre vágva
  • 20 dkg előfőzött, natúr gesztenye, durvára vágva
  • 2 cl konyak (elhagyható)
  • 1½ liter csirkealaplé
  • 2 ág friss kakukkfű, levelei lecsipegetve (elhagyható)
  • frissen reszelt szerecsendió
  • só és frissen őrölt bors
  • A tálaláshoz:

  • 3 meghámozott és apró kockákra vágott szárzeller
  • 4 szelet 200 fokos sütőben ropogósra sütött sonka

Elkészítés

1

Egy legalább 2 literes lábosban közepes lángon megmelegítjük az olajat, rászórjuk a vöröshagymát és a szárzellert, megsózzuk, és néha megkeverve 6–8 perc alatt lepirítjuk.

2

Hozzászórjuk a gesztenyét, és kevergetve azt is megpirítjuk. Óvatosan felöntjük a konyakkal, ha használunk, és hagyjuk elforrni.

3

Felöntjük az alaplével, nagy lángon felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és további 15 percet gyöngyöző forrásban főzzük. Végül beleszórjuk a kakukkfüvet, ha használunk. Hűlni hagyjuk, majd botmixerrel vagy turmixgépben minél finomabbra pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. (2 nappal korábban is elkészíthető.)

4

Tálalás előtt újramelegítjük a levest, és a sonkacsipsszel és a zellerkockákkal megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet