Édességek

Konyakos csokigolyó

Azt eddig is tudtuk, hogy a csokoládé tárháza az antioxidáns vegyületeknek. De egy kutatás arról is beszámolt, hogy ugyanezen anyagok valószínűleg gátolják a szénhidrátok és a zsírok felszívódását is. Kell ennél több ok, hogy csokit együnk, főleg fogyókúra idején?

Konyakos csokigolyó

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 7 dkg vaj
  • ¾ dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • ¾ dl konyak
  • A hempergetéshez:

  • 2 dkg 10-12% kakaóvaj-tartalmú, cukrozatlan kakaópor
  • A töltéshez:
  • 30 szem (15 dkg) friss vagy mélyhűtött, felolvasztott meggy, kimagozva

Elkészítés

1

A vajat és a tejszínt összeforraljuk egy kis edényben. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a kétféle csokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvadnak.

2

Hozzáöntjük a konyakot, elkeverjük. Az egészet egy ½ literes, jól záródó műanyag dobozban kidermesztjük a hűtőben 1 éjszaka alatt.

3

A csokimasszát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten annyira felengedjük, hogy formázható legyen.

4

A hempergetéshez kiszórjuk a kakaóport egy tányérra. (Érdemes többet tenni a tányérra, mint 2 dkg, mert úgy kényelmesebb ügyködni.)

5

A csokis keverékből 30 db egyenlő méretű golyót formázunk, amelyben elrejtünk 1-1 szem meggyet, és mindegyiket meghempergetjük a kakaóporban.

Megjegyzés

30 db lesz belőle. (2 db/adag: 142 kcal)

Talán ez is érdekelhet