Azt eddig is tudtuk, hogy a csokoládé tárháza az antioxidáns vegyületeknek. De egy kutatás arról is beszámolt, hogy ugyanezen anyagok valószínűleg gátolják a szénhidrátok és a zsírok felszívódását is. Kell ennél több ok, hogy csokit együnk, főleg fogyókúra idején?
Konyakos csokigolyó
Hozzávalók
- 7 dkg vaj
- ¾ dl habtejszín
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- ¾ dl konyak
A hempergetéshez:
- 2 dkg 10-12% kakaóvaj-tartalmú, cukrozatlan kakaópor
- A töltéshez:
- 30 szem (15 dkg) friss vagy mélyhűtött, felolvasztott meggy, kimagozva
Elkészítés
A vajat és a tejszínt összeforraljuk egy kis edényben. Lehúzzuk a tűzről, beletördeljük a kétféle csokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvadnak.
Hozzáöntjük a konyakot, elkeverjük. Az egészet egy ½ literes, jól záródó műanyag dobozban kidermesztjük a hűtőben 1 éjszaka alatt.
A csokimasszát kivesszük a hűtőből, és szobahőmérsékleten annyira felengedjük, hogy formázható legyen.
A hempergetéshez kiszórjuk a kakaóport egy tányérra. (Érdemes többet tenni a tányérra, mint 2 dkg, mert úgy kényelmesebb ügyködni.)
A csokis keverékből 30 db egyenlő méretű golyót formázunk, amelyben elrejtünk 1-1 szem meggyet, és mindegyiket meghempergetjük a kakaóporban.
Megjegyzés
30 db lesz belőle. (2 db/adag: 142 kcal)