Köretek

Zöldfűszeres-tojásos burgonyasaláta

Hagyományosan 7 vagy 9 zöldfűszerrel készül. A lényeg, hogy minél többféle legyen a hozzávalók között.

Zöldfűszeres-tojásos burgonyasaláta

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 30 dkg friss fűszernövény, 7-féléből vegyesen, kb. egyforma mennyiségben (pl. petrezselyem, snidling, kapor, sóska, tárkony, turbolya, zsázsa, borágó, zsenge spenót)
  • 6 tojás
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl joghurt
  • ½ citrom leve
  • ½ evőkanál mustár
  • ¼ evőkanál cukor
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A burgonyát megmossuk, és sós vízben héjastul puhára főzzük. Hideg víz alatt lehűtjük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk, és félretesszük.

2

Közben a zöldfűszereket alaposan megmossuk, és konyhai papírtörlőn megszárítjuk.

3

A tojásokat hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a víz felforr, lefedjük az edényt, lezárjuk a tüzet, és legalább 10 percet állni-főni hagyjuk benne a tojásokat. Utána hideg víz alatt kezelhető hőmérsékletűre hűtjük, majd megtisztítjuk és félretesszük őket.

4

A sóskalevelek középső, kemény erét kitépjük, a tárkonyleveleket a szárról lecsipkedjük, és az összes fűszernövényt – szigorúan késsel – nagyon apróra vágjuk. A felaprított zöldeket egy nagyobb keverőtálba szórjuk, elkeverjük a tejföllel, a joghurttal, a citromlével, a mustárral és a cukorral. Sózzuk és alaposan borsozzuk.

5

Ebbe az öntetbe krumplinyomóval belepasszírozunk 2 főtt tojást, és elkeverjük. A többi tojást félbevágjuk, és a félretett krumplival óvatosan az öntetbe forgatjuk.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet