Tökéletes kísérője a sült libának vagy akár a ropogós sült malacnak.
Ünnepi lila káposzta
Hozzávalók
- 1 kis fej lila káposzta, negyedelve, torzsája nélkül, vékonyan csíkokra vágva (tisztítva kb. 75 dkg)
- ½ dl almaecet
- 2 dl 100%-os feketeribizli-lé
- 3 evőkanál cukor
- 4 szegfűszeg
- 1 evőkanál vaj
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
1
Egy vastag aljú lábosba szórjuk a káposztát, ráöntjük az ecetet, a ribizlilevet, megszórjuk a cukorral, kevés sóval, és hozzáadjuk a szegfűszeget.
2
Az egészet alaposan összekeverjük, nagy lángon felforraljuk, majd lefedve, egészen kis lángon, néha megkeverve 3 (!) órán át pároljuk. (Ennél a pontnál kihűtve, zárható dobozban a hűtőben tarthatjuk 2-3 napot. Tálalás előtt újramelegítjük.)
3
Elkeverjük benne a vajat, és egy utolsó sózás, borsozás után tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.