Köretek

Karamellizált krumpli


Karamellizált krumpli

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 1,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 1 kg minél apróbb krumpli (pl. parázskrumpli)
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

1

A krumplikat egy nagy lábosban, enyhén sós vízben feltesszük főzni. Amikor megfőttek, leszűrjük, kihűtjük, majd meghámozzuk őket. (Előző este is megfőzhetők.)

2

Egy 30 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőbe szórjuk a cukrot, és közepes lángon hagyjuk világosbarnára karamellizálódni. Ekkor óvatosan belekeverjük a vajat, majd a serpenyőbe szórjuk a kihűlt krumplikat, és kevergetve, rázogatva beleforgatjuk, oly módon, hogy mindenhol vastagon bevonja őket a karamell. Ez kb. 10–15 percet vesz igénybe.

3

Tányérra szedve, sóval meghintve azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

4–6 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet