Az olasz konyha szerelmeseinek – haladós, finom és mutatós.
Pestós pulykatekercs spenótos-fenyőmagos pennével
Hozzávalók
A pestós pulykatekercshez:
- 50 dkg pulykamellfilé, 1 cm vékony szeletekre vágva
- só és frissen őrölt bors
- 1 üveg 19 dkg-os készen vett bazsalikomos pesto
- 1 csomag 7 dkg-os szeletelt pármai sonka
- ½ dl olívaolaj
A spenótos-fenyőmagos pennéhez:
- 25 dkg teljes kiőrlésű durumlisztes penne
- 5 dkg fenyőmag
- 4 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1½ dl olívaolaj
- 20 dkg bébispenót
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Sütőpapírt terítünk egy 20×25 cm-es tepsibe. A tésztának enyhén sós, bő vizet teszünk fel forrni egy nagy fazékban.
A hússzeleteket kiklopfoljuk, és sózzuk, borsozzuk. Megkenjük őket a pestóval, aztán rájuk fektetünk 1-1 szelet sonkát, és szorosan felcsavarjuk. Hústűvel összetűzzük, és egymás mellé sorakoztatjuk őket a tepsiben.
A tekercsekre rálocsoljuk az olívaolajat, és 25 perc alatt megsütjük a sütőben.
Amíg a hústekercsek elkészülnek, haladunk tovább. A tésztát kifőzzük a lobogva forró vízben. A fenyőmagot egy közepes méretű, de mély serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd kiszedjük, félretesszük, és a helyén mérsékelt lángon megfonnyasztjuk a fokhagymát az olíva olajon, aztán lehúzzuk a tűzről.
A megfőtt tésztát leszűrjük, és a bébispenóttal meg a fenyőmaggal együtt mérsékelt tűzön összeforgatjuk a fokhagymás olívaolajjal a serpenyőben. Sózzuk, borsozzuk, és köretként a pulykatekercsek mellé adjuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.