Főételek

Laskagombás csirkecurry

Az angol nyelvben a laskagombát osztrigagombának (oyster mushroom) nevezik, mert egyesek szerint rejtett tengeríze van. Méltatlanul elhanyagolt zöldség, hiszen olcsó és nagyon finom, ráadásul sokoldalú: jól reagál dobva-rázva sütésre, főzésre, párolásra egyaránt, hogy bizonyított egészségvédő hatásáról már ne is beszéljünk.

Laskagombás csirkecurry

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 egész csirkemellfilé, felcsíkozva
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 kis fej vöröshagyma, apró kockára vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
  • 1 teáskanál currypor
  • 25 dkg laskagomba, kisebb darabokra vágva
  • 10 db nagy bazsalikomlevél, felcsíkozva
  • A tálaláshoz:

  • kb. 30 dkg főtt jázminrizs

Elkészítés

1

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a csirkemellcsíkokat (ha szükséges, több részletben), aranyszínűre pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. A csirkemellcsíkokat tányérra szedjük.

2

A serpenyőbe dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a curryporral, elkeverjük, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a laskagombát, az előpirított csirkemellcsíkokat az alatta képződött ízes lével együtt, lefedjük, és kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.

3

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a friss bazsalikomot, ha szükséges, megsózzuk. Főtt jázminrizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet