Az angol nyelvben a laskagombát osztrigagombának (oyster mushroom) nevezik, mert egyesek szerint rejtett tengeríze van. Méltatlanul elhanyagolt zöldség, hiszen olcsó és nagyon finom, ráadásul sokoldalú: jól reagál dobva-rázva sütésre, főzésre, párolásra egyaránt, hogy bizonyított egészségvédő hatásáról már ne is beszéljünk.
Laskagombás csirkecurry
Hozzávalók
- 2 evőkanál étolaj
- 1 egész csirkemellfilé, felcsíkozva
- só és frissen őrölt bors
- 1 kis fej vöröshagyma, apró kockára vágva
- 2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 1 teáskanál currypor
- 25 dkg laskagomba, kisebb darabokra vágva
- 10 db nagy bazsalikomlevél, felcsíkozva
A tálaláshoz:
- kb. 30 dkg főtt jázminrizs
Elkészítés
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a csirkemellcsíkokat (ha szükséges, több részletben), aranyszínűre pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. A csirkemellcsíkokat tányérra szedjük.
A serpenyőbe dobjuk a hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk a curryporral, elkeverjük, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a laskagombát, az előpirított csirkemellcsíkokat az alatta képződött ízes lével együtt, lefedjük, és kis lángon 15-20 perc alatt puhára főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a friss bazsalikomot, ha szükséges, megsózzuk. Főtt jázminrizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.