Főételek

Kecskesajtos csirkemell

Gyors, laktató. Viszont szénhidrát alig van benne, ezért bátran ehetnek belőle azok is, akik tavaszi diétát tartanak.

Kecskesajtos csirkemell

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 értékelés, átlag: 3,31 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 db csontos, bőrös csirkemell, elfelezve
  • só és frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • A csirkemell bőre alá:

  • 20 dkg natúr kecskekrémsajt
  • 1 csokor aprított friss bazsalikom
  • 2 csomag újhagyma fehér szára, apróra vágva
  • só és frissen őrölt bors
  • A zöldséges körethez:

  • 40 dkg padlizsán, 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 30 dkg cukkini, 2×2 cm-es kockákra vágva
  • 2 szem paradicsom, elnegyedelve
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál szárított chilipehely
  • 1 evőkanál aprított friss kakukkfű
  • ½ dl olívaolaj

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Sütőpapírt fektetünk egy 30×40 cm-es tepsibe.

2

A félbevágott csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és a bőrüket az olívaolajjal jól bemasszírozzuk.

3

Összeállítjuk a csirkemellek bőre alá a krémes kencét: összekeverjük a kecskekrémsajtot a bazsalikommal és az újhagymával egy tálban, aztán sózzuk, borsozzuk.

4

A zöldséges körethez is előkészülünk: összeforgatjuk a felkockázott padlizsánt, cukkinit és a paradicsom-negyedeket egy nagy tálban, majd sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a chilivel, a kakukkfűvel meg az olívaolajjal.

5

A csirkemelleket a bőrös oldalukkal felfelé a tepsi egyik felébe fektetjük egymás mellé. a tepsi másik felébe elrendezzük a zöldségeket.

6

Az ételt alufóliával buggyosan letakarjuk, és 45–50 perc alatt megsütjük. az utolsó 10–15 percben levesszük róla az alufóliát.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet