Frissítő zöldséges fogás, de a juhsajt miatt tartalmas is.
Citromos spagetti juhsajttal és zöldborsóval
Hozzávalók
- 30 dkg spagetti
- 1 nagy citrom leve és héja
- 20 dkg érett, kemény juhsajt, kis lyukú reszelőn lereszelve
- ½ dl jófajta olívaolaj
- 50 dkg tisztított zsenge zöldborsó
- 15–20 friss bazsalikomlevél, apróra vágva
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük.
Közben elkészítjük a „mártást”: a citrom héját megreszeljük, a levét kifacsarjuk, és mindkettőt összekeverjük a reszelt sajttal és az olívaolajjal (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad).
A zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig főzzük, leszűrjük.
Leszűrjük a tésztát is, a főzővizéből megtartunk 1 merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből, végül belekeverjük a zöldborsót és a bazsalikomleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.