Főételek

Citromos spagetti juhsajttal és zöldborsóval

Frissítő zöldséges fogás, de a juhsajt miatt tartalmas is.

Citromos spagetti juhsajttal és zöldborsóval

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 értékelés, átlag: 3,71 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 30 dkg spagetti
  • 1 nagy citrom leve és héja
  • 20 dkg érett, kemény juhsajt, kis lyukú reszelőn lereszelve
  • ½ dl jófajta olívaolaj
  • 50 dkg tisztított zsenge zöldborsó
  • 15–20 friss bazsalikomlevél, apróra vágva
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A tésztát forrásban lévő, sós vízben al dente állagúra főzzük.

2

Közben elkészítjük a „mártást”: a citrom héját megreszeljük, a levét kifacsarjuk, és mindkettőt összekeverjük a reszelt sajttal és az olívaolajjal (nem kell megijedni, valamelyest összeáll, de a tészta hőjétől majd elolvad).

3

A zöldborsót forrásban lévő, sós vízbe merítjük, éppen csak néhány percig főzzük, leszűrjük.

4

Leszűrjük a tésztát is, a főzővizéből megtartunk 1 merőkanállal. Összeforgatjuk a citromos-sajtos masszával, hozzáadunk néhány evőkanálnyit a főzővízből, végül belekeverjük a zöldborsót és a bazsalikomleveleket. Sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet