Főételek

Kakukkfüves branzino sült édesköménnyel és cukorborsóval

Kakukkfüves branzino sült édesköménnyel és cukorborsóval

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 2 konyhakész branzino (kb. 40 dekásak)
  • 6 ág friss kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 citrom
  • 2 fej édeskömény
  • 20 dkg zsenge cukorborsó, héjastul
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 kimagozott, felaprított piros chilipaprika
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

A branzinókat sózzuk-borsozzuk, a hasukban elosztjuk a kakukkfűágakat. Mindegyikbe teszünk 2-2 gerezd citromot is, és belekenjük a zúzott fokhagymát. Kiolajozott, alufóliával bélelt sütőlemezen, 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

2

Az édesköménygumókat megtisztítjuk, a torzsájukat kiszedjük, majd a zöldséget cikkelyekre vágjuk.

3

Egy nagy lábosban vizet forralunk, és ha lobogva forr, akkor beledobjuk az édesköményt és a borsót. 3 perc forralás után kivesszük, leszűrjük.

4

Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és beletesszük az előfőzött zöldségeket. Sózzuk-borsozzuk, hozzádobjuk a chilipaprikát. Az egészet pár perc alatt átpirítjuk, és a branzino mellé tálaljuk.

Talán ez is érdekelhet