Kakukkfüves branzino sült édesköménnyel és cukorborsóval
Hozzávalók
- 2 konyhakész branzino (kb. 40 dekásak)
- 6 ág friss kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 1 citrom
- 2 fej édeskömény
- 20 dkg zsenge cukorborsó, héjastul
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1 kimagozott, felaprított piros chilipaprika
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A branzinókat sózzuk-borsozzuk, a hasukban elosztjuk a kakukkfűágakat. Mindegyikbe teszünk 2-2 gerezd citromot is, és belekenjük a zúzott fokhagymát. Kiolajozott, alufóliával bélelt sütőlemezen, 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Az édesköménygumókat megtisztítjuk, a torzsájukat kiszedjük, majd a zöldséget cikkelyekre vágjuk.
Egy nagy lábosban vizet forralunk, és ha lobogva forr, akkor beledobjuk az édesköményt és a borsót. 3 perc forralás után kivesszük, leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és beletesszük az előfőzött zöldségeket. Sózzuk-borsozzuk, hozzádobjuk a chilipaprikát. Az egészet pár perc alatt átpirítjuk, és a branzino mellé tálaljuk.