Ázsiai wokos hús
Hozzávalók
- 40 dkg vesepecsenye
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 cm-es friss gyömbér, megreszelve
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 10 dkg cukorborsó
- 2 csokor újhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg szójababcsíra
- 15 dkg japán hajdinatészta (soba), megfőzve
A tálaláshoz:
- kevés pirított szezámmag
- 2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
- 1 zöldcitrom, gerezdekre vágva
Elkészítés
A vesepecsenyét félujjnyi vastag csíkokra vágjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, hozzákeverjük a reszelt gyömbért és a barna cukrot.
Ezután a kaliforniai paprikákat, a cukorborsót és az újhagymát gyufaszál méretű darabokra aprítjuk.
Egy wokban felmelegítjük az olajat, beledobjuk a szójaszószos húst, és nagy lángon 3-4 perc alatt, kevergetve-rázogatva megpirítjuk. Kivesszük a wokból, a helyére szórjuk a paprikát, a borsót, az újhagyma felét és 10 dkg szójababcsírát, ezeket is átpirítjuk.
A zöldségkeveréket kivesszük, a helyére kerül a főtt japán hajdinatészta (soba). Miután pár perc alatt átpirítottuk a tésztát is, visszapakoljuk a wokba az összes félretett hozzávalót. Gyorsan átmelegítjük, és a pirított szezámmaggal, a friss korianderzölddel megszórva, és a zöldcitromgerezdekkel tálaljuk.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle. (1 adag: 517 kcal)