Főételek

Ázsiai wokos hús

Ázsiai wokos hús

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 értékelés, átlag: 4,50 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 40 dkg vesepecsenye
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 cm-es friss gyömbér, megreszelve
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 10 dkg cukorborsó
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg szójababcsíra
  • 15 dkg japán hajdinatészta (soba), megfőzve
  • A tálaláshoz:

  • kevés pirított szezámmag
  • 2 evőkanál apróra vágott friss korianderzöld
  • 1 zöldcitrom, gerezdekre vágva

Elkészítés

1

A vesepecsenyét félujjnyi vastag csíkokra vágjuk, meglocsoljuk a szójaszósszal, hozzákeverjük a reszelt gyömbért és a barna cukrot.

2

Ezután a kaliforniai paprikákat, a cukorborsót és az újhagymát gyufaszál méretű darabokra aprítjuk.

3

Egy wokban felmelegítjük az olajat, beledobjuk a szójaszószos húst, és nagy lángon 3-4 perc alatt, kevergetve-rázogatva megpirítjuk. Kivesszük a wokból, a helyére szórjuk a paprikát, a borsót, az újhagyma felét és 10 dkg szójababcsírát, ezeket is átpirítjuk.

4

A zöldségkeveréket kivesszük, a helyére kerül a főtt japán hajdinatészta (soba). Miután pár perc alatt átpirítottuk a tésztát is, visszapakoljuk a wokba az összes félretett hozzávalót. Gyorsan átmelegítjük, és a pirított szezámmaggal, a friss korianderzölddel megszórva, és a zöldcitromgerezdekkel tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle. (1 adag: 517 kcal)

Talán ez is érdekelhet