Édességek

Töltött csokis-mogyorós keksz

Mindegyik sütemény pár falatnyi, garantált boldogság. A tésztája nagyon hamar megvan, és az összeállítás sem macerás.

Töltött csokis-mogyorós keksz

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 értékelés, átlag: 3,72 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 14 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg pirított mogyoró, finomra darálva
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 nagy csipet só
  • 10 dkg hideg vaj, kockákra vágva
  • A töltelékhez:

  • 10 dkg csokoládés mogyorókrém
  • A mázhoz:

  • 5 dkg tejcsokoládé, apróra vágva
  • ½ evőkanál tejszín

Elkészítés

1

Késes betétű robotgépben összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a darált mogyorót, a fahéjat és a sót. Hozzáadjuk a vajkockákat, és addig járatjuk a gépet, amíg morzsás állagú lesz.

2

A morzsás keveréket átöntjük egy nagy tálba, és néhány mozdulattal tésztát gyúrunk belőle. Ezután bucivá formázzuk, majd koronggá lapítjuk, és folpakba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

3

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk 2 db 30×40 cm-es lapos tepsit.

4

A tésztát 2 sütőpapír között 3 mm vékony lappá nyújtjuk. Lisztbe mártott, 4 cm átmérőjű süteménykiszúróval körlapokat szúrunk ki belőle. A „szabási hulladékot” újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszúrjuk.

5

A süteményeket az előkészített tepsire egymástól jó 1 cm-es távolságra helyezzük, és 5 perc alatt megsütjük, egyik tepsivel a másik után. A tepsin hagyjuk őket teljesen kihűlni, csak ezt követően szabad leszedni.

6

A kihűlt kekszeket párosával összeragasztjuk a csokoládés mogyorókrémmel, majd felsorakoztatjuk egymás mellé egy rácsra. Aláfektetjük a sütéshez használt sütőpapírokat, hogy majd erre csurogjon az esetlegesen lecsöppenő csokimáz.

7

A mázhoz a hozzávalókat gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk, és bevonjuk vele a megtöltött kekszeket.

Megjegyzés

Kb. 25 db lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet