Minimális bevásárlólista, kevés munka, mégis tartalmas, rendes vacsorák. Tökéletes a rohanós hétköznapokra. Adjunk mellé párolt rizst, és ha van otthon chilipehely, egy késhegynyit keverjünk a raguhoz főzés közben egy kis extra ízrétegért.
Ananászos-gesztenyés csirke
Hozzávalók
- 1 dl világos szójaszósz
- 1 db 40 dkg-os daraboltananász-konzerv, lecsepegtetve és a leve megőrizve
- 1 egész csirkemellfilé, ujjnyi csíkokra vágva
- 1 csokor újhagyma, a sötétzöld szár része nélkül hosszában félbevágva
- 20 dkg fagyasztott natúr, előfőzött gesztenye, felengedve és durvára vágva
- só frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés
Egy közepes keverőtálban elvegyítjük a szójaszószt és az ananászkonzerv levét. Belekeverjük a csirkecsíkokat, és lefedve a hűtőbe tesszük marinálódni legalább 15 percre.
Közben egy nagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat, beleszórjuk a lecsepegtetett ananászt és az újhagymadarabokat, és nagy lángon, néha megkeverve addig pirítjuk, amíg színt kapnak.
Ekkor hozzáöntjük szószostul a csirkemellcsíkokat, felöntjük 1 dl vízzel, és hozzáadjuk a gesztenyét. Sózzuk, és néha megkeverve addig főzzük, amíg a csirke megfő, a szósz pedig kicsit besűrül. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, és már tálalhatjuk is.
Megjegyzés
4 adag lesz belőle.