Köretek

Gesztenye sonkával és sült fokhagymával

Különleges köret, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Gesztenye sonkával és sült fokhagymával

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 értékelés, átlag: 5,00 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • 5 dkg vékonyra szelt pármai vagy pármai jellegű sonka
  • 50 dkg mélyhűtött natúr gesztenye
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 20 ág friss kakukkfű
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A sonkaszeleteket egy 30×40 cm-es sütőpapíros tepsire fektetjük egymás mellé, és 6 perc alatt megsütjük.

2

A még fagyos gesztenyét enyhén sós, lobogva forró vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, papírtörlőn alaposan megszárítjuk. A kakukkfű leveleit felaprítjuk.

3

A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük. Egy 25 cm-es, 5 cm magas serpenyőben aranybarnára sütjük az olajban. Szűrőlapáttal kiszedjük, papírtörlőn felitatjuk róla a felesleges olajat. Az olajat megőrizzük.

4

A félretett olaj felét felforrósítjuk az eddig használt serpenyőben, és mérsékelt tűzön átpirítjuk benne a gesztenyét. Sózzuk-borsozzuk.

5

A sült sonkát apróra csíkozzuk. A sült fokhagymával és a kakukkfűvel együtt a gesztenyéhez adjuk, majd hozzáöntjük a félretett olaj maradékát. Az egészet hamar összemelegítjük.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet