Főételek

Süllőfilé paprikás-diós bundában

A balatoni süllő megérdemelné, hogy végre Magyarországon is megbecsüljék. A francia ínyencek esküsznek rá, és az egyik legnemesebb halfajtának kijáró elragadtatással beszélnek róla. Tökéletesen passzol hozzá a diós bunda, a paprika pedig csodás színt ad neki.

Süllőfilé paprikás-diós bundában

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még senki sem értékelte)
Loading...

Hozzávalók

  • 50 dkg süllőfilé, 4-5 darabba vágva
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 5 dkg dió, finomra őrölve
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • késhegynyi frissen őrölt bors
  • A sütéshez:

  • napraforgó-, kukorica-, mogyoró- vagy szőlőmagolaj

Elkészítés

1

A süllőfilét besózzuk, citromlével megcsepegtetjük, és néhány percig állni hagyjuk.

2

Az olajat 5 cm-es rétegben egy kb. 26 cm átmérőjű, mély serpenyőbe öntjük. Alacsony tűzön lassan 170 fokra hevítjük, ezt olajhőmérővel ellenőrizhetjük.

3

Előkészülünk a panírozáshoz: egy tálba beleszórjuk a lisztet, egy másik tálba a pirospaprikával és dióval kevert zsemlemorzsát, majd egy harmadik tálban villával elhabarjuk a tojásokat.

4

A süllődarabokat hideg vízzel leöblítjük, aztán papírtörlővel nagyon alaposan megszárítjuk. Megborsozzuk őket, majd bepanírozzuk: először lisztbe, aztán tojásba, végül a paprikás-diós morzsába mártjuk.

5

A bundázott halakból egyszerre 2-3 darabot a forró olajba engedünk, és 6–8 perc alatt megsütjük. Kb. 5 perc után 2 szűrőlapát segítségével óvatosan átfordítjuk, hogy egyenletesen süljenek.

6

Az aranybarnára sült halakat papírtörlős tálcára szedjük. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

4 adag lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet