Töltött tojás, kicsit másképp: könnyebben, fanyarabban, frissebben.
Pácolt heringes svéd töltött tojások
Hozzávalók
- 6 főtt tojás
- 15 dkg kapros pácolt hering, lecsöpögtetve és falatnyi darabokra cincálva
- 1 nagyobb krumpli, megfőzve és apróra vágva
- 1 lila hagyma, apróra vágva
- 1 csokor kapor, apróra vágva
- 4 evőkanál majonéz
- só és frissen őrölt bors
A díszítéshez:
- néhány zsenge kaporág
Elkészítés
A megfőtt tojásokat megtisztítjuk, félbevágjuk, a tojássárgájákat egy közepes méretű keverőtálba kanalazzuk. Villával szétnyomjuk. A heringet, a krumplit, a lila hagymát és a kaprot a tojássárgájához szórjuk. Hozzáadjuk a majonézt, majd sóval és borssal ízesítjük. Alaposan elkeverjük, és a tölteléket a felezett tojásfehérjékre kanalazzuk. A tetejét friss kaporággal díszítjük.
TIPP: Főtt rákkal is helyettesíthetjük a heringet, ebben az esetben a krumplit elhagyhatjuk, és a tölteléket még mustárral és citrommal ízesíthetjük. A kapor és a lila hagyma viszont elhagyhatatlan hozzávalók!
Megjegyzés
6 adag lesz belőle.