Édességek/ MENTES!

Minirépatorták

Gluténmentes, tejmentes és hozzáadott cukormentes.
Répatorta helyett csinos kis cupcake-ek, telis-tele sárgarépával!

Minirépatorták

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (106 értékelés, átlag: 3,15 / 5)
Loading...

Hozzávalók

  • A tésztához:

  • 2 tojás
  • 12 dkg xilit
  • 1¼ dl semleges ízű olaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 15 dkg gluténmentes sütemény-lisztkeverék (pl. Glutenno Dolce Vita)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 nagy csipet frissen őrölt szerecsendió
  • 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
  • ½ teáskanál só
  • 20 dkg sárgarépa, finomra reszelve
  • 3 dkg mazsola
  • A tetejére:

  • 20 dkg natúr laktózmentes tejszínes krémsajt
  • 5 dkg laktózmentes puha vaj
  • 8 dkg xilit
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 5 dkg natúr pisztácia, apróra vágva

Elkészítés

1

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és minikapszlikkal kibélelünk egy 24 mélyedéses minimuffintepsit.

2

Egy nagy tálban kézi robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd fakanálra váltva hozzáforgatjuk az olajat és a vaníliakivonatot.

3

Egy kisebb tálban összekeverjük a süteménylisztet, a sütőport, a fahéjat, az őrölt szerecsendiót, az őrölt szegfűszeget és a sót, majd óvatos mozdulatokkal a tojásos keverékhez forgatjuk.

4

A tésztába kerül végül a reszelt sárgarépa és a mazsola is, aztán egy teáskanállal elosztjuk a masszát a kapszlikban.

5

A kis sütiket 15–20 percig sütjük.

6

Közben a tejszínes krémsajtot kézi robotgéppel kihabosítjuk a vajjal, a xilittel és a vaníliával.

7

Tálaláskor a sütikre púpozunk 1-1 teáskanál krémsajtot, és apróra vágott pisztáciával megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

24 darab lesz belőle.

Talán ez is érdekelhet