Gluténmentes, tejmentes és hozzáadott cukormentes.
Répatorta helyett csinos kis cupcake-ek, telis-tele sárgarépával!
Minirépatorták
Hozzávalók
A tésztához:
- 2 tojás
- 12 dkg xilit
- 1¼ dl semleges ízű olaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 15 dkg gluténmentes sütemény-lisztkeverék (pl. Glutenno Dolce Vita)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 nagy csipet frissen őrölt szerecsendió
- 1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
- ½ teáskanál só
- 20 dkg sárgarépa, finomra reszelve
- 3 dkg mazsola
A tetejére:
- 20 dkg natúr laktózmentes tejszínes krémsajt
- 5 dkg laktózmentes puha vaj
- 8 dkg xilit
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 5 dkg natúr pisztácia, apróra vágva
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és minikapszlikkal kibélelünk egy 24 mélyedéses minimuffintepsit.
Egy nagy tálban kézi robotgéppel habosra keverjük a tojásokat a xilittel, majd fakanálra váltva hozzáforgatjuk az olajat és a vaníliakivonatot.
Egy kisebb tálban összekeverjük a süteménylisztet, a sütőport, a fahéjat, az őrölt szerecsendiót, az őrölt szegfűszeget és a sót, majd óvatos mozdulatokkal a tojásos keverékhez forgatjuk.
A tésztába kerül végül a reszelt sárgarépa és a mazsola is, aztán egy teáskanállal elosztjuk a masszát a kapszlikban.
A kis sütiket 15–20 percig sütjük.
Közben a tejszínes krémsajtot kézi robotgéppel kihabosítjuk a vajjal, a xilittel és a vaníliával.
Tálaláskor a sütikre púpozunk 1-1 teáskanál krémsajtot, és apróra vágott pisztáciával megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
24 darab lesz belőle.